Logo Qype Dołącz do Yelp

Qype dołączył do Yelp, aby dostarczyć Ci więcej recenzji, społeczności i firm. Przeczytaj więcej.

Mapa
Edytuj

Rekomendowane recenzje

×
Twoje zaufanie jest dla nas najważniejsze, więc firmy nie mogą płacić, aby modyfikować albo usuwać swoje recenzje. Dowiedz się więcej.
    • Użytkownik Qype Irracj…
    • Warszawa
    • 11 znajomych
    • 74 recenzje
    5.0 ocena gwiazdek
    2009-07-09

    Restauracja położona u wylotu z Bielska-Białej drogi krajowej nr 1 na Warszawę. Obok stacja paliw czynna cała dobę.

    Od strony miasta dogodny zjazd na parking. Zjazd od strony Warszawy nie możliwy. Również wyjazd w stronę Bielska-Białej możliwy tylko po nawróceniu na krzyżówce oddalonej jakiś kilometr w stronę Warszawy.

    Budynek, swą architekturą, bardziej przypomina zaściankowy dworek szlachecki. Brak w nim tylko ganku. Środek stylizowany raczej na starą wiejska karczmę niż chłopską chatę, choć są tam i sprzęty z chłopskiego gospodarstwa.

    Kuchnia smaczna i dobrze podana, nieraz w stylizowany na chłopską nutę sposób. Dania nawiązują do tradycji polskiej. Czasami oparte na dawnych przepisach, choć częściej są ich dość swobodna interpretacją. Bardziej nawiązują do kuchni mieszczańskiej i drobno szlacheckiej niż chłopskiej. Ceny raczej średnie niż niskie.

    W sumie warto polecić. W ładnej scenerii i miłej atmosferze, wśród stylowo ubranej obsłudze, można dobrze zjeść i chwile odpocząć.

    • Użytkownik Qype newwal…
    • Warszawa
    • 0 znajomych
    • 4 recenzje
    5.0 ocena gwiazdek
    2010-07-25

    Bardzo smaczne jedzenie, duże porcje, miła obsługa. Gorąco polecam!

    • Użytkownik Qype qwerty…
    • Warszawa
    • 0 znajomych
    • 1 recenzja
    1.0 ocena gwiazdek
    2011-06-13

    Jedzenie dosyć tanie jednak jakość tragiczna.
    Kwaśnica przypominała smakiem slaby rosołek (zero kwaśnego posmaku) kopytka utopione w smalcu i zasypane skwarkami.
    Schabowy bez przypraw za to rozklepany na "naleśnik", można by samemu doprawić gdyby nie brak soli i pieprzu nadających się do użycia.
    Sól gruboziarnista zbrylona tak, że nie dało się jej nabrać, pieprz bardzo grubo mielony (kawałki wielkości 1/3 ziarenka) i całkowicie zwietrzały.
    Jedyne danie które było jadalne to żurek (pomijając sporą zawartość tłuszczu i jakość kiełbasy.

    Ogólnie nie polecam.
    Może trafiłem na "zły dzień" kucharza jednak nie zamierzam tego sprawdzać.

1 strona z 1